Колекция „Барутният маг“

Ozone
Рейтинг0
13.99 лв 55.70 лв Към Промоцията
Рейтинг0
13.99 лв 55.70 лв Към Промоцията
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Колекция „Барутният маг“

 

  • Автор:Браян Маклелан
  • Издателство:MBG Books
  • Корица:Мека
  • Брой страници:462 + 541 + 512
  • Колекцията „Барутният маг“ ще ви потопи в свят на заговори, алчност и борби за надмощие. Фентъзи серията на Браян Маклелън създава богат и характ

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Колекцията „Барутният маг“ ще ви потопи в богат свят на епични заговори, алчност и борби за надмощие.
Свят, в който се преплитат магия и технологии.

„Епохата на кралете е мъртва
… аз я убих“

Кръвен обет

Кралят – Божи наместник на земята?

Не и според фелдмаршал Тамас. Той и неговата барутна кабала подготвят преврат срещу покварената адранска аристокрация. Няма съмнение, че на монархическата алчност трябва да бъде сложен край: доказателство за това е обединяването на нетипични съюзници, свързвани единствено от идеята за нейното поваляне.

Но точно тук се крие рискът.

Не всички от съзаклятниците на фелдмаршала споделят неговите идеали. Сред тях има хора, които възнамеряват да повалят тираните, за да заемат тяхното място. Други сили, извън този кръг, също са достигнали до подобно заключение. Те разсъждават в много по-голям мащаб, а превратът се превръща в удобен повод за техните планове. Срещу всички тези явни и тайни врагове Тамас ще може да разчита единствено на барутната си магия, на най-доверените си хора и на един оттеглил се полицейски инспектор, чийто нюх е далеч от закърнял.

А в тишината се промъкват слухове за смъртни поличби и унищожение.

Стари селски легенди за събуждащи се богове, слизащи на земята възкръсват. Суеверия, на които никой уважаващ се образован човек, не би повярвал. А може би трябва. Свалянето на крале е кърваво занимание. В ръцете на малцина лежи съдбата на всички. А когато в уравнението се намесят и забравени богове, нещата излизат извън всякакъв контрол.

Алената кампания

В сянката на инвазия...

Тамасовото настъпление в Кез претърпява крах: вражеската контраофанзива оставя фелдмаршала отрязан в тила само с частица от войските си, без снабдяване и без надежда за подкрепления. Изправен пред многократно превъзхождащ го противник, преследван от най-елитните вражески части, Тамас ще трябва да преведе хората си през целия кезиански Север и отвъд планините, за да може да защити отечеството си от разгневения бог Крезимир.

А заплахата назрява в самата сърцевина на Адро…

В столицата Адопещ инспектор Адамат не иска нищо друго освен да спаси съпругата си. За целта трябва да открие леговището на злия лорд Ветас и да се изправи срещу него. Но неизвестните, засягащи тайнствения господар на Ветас, ще отведат инспектора към дале по – мрачен път.

Но кой ще оглави щурма?

Тамасовите генерали така и не могат да постигнат единомислие, адранските бригади ежедневно отстъпват под напора на пълчищата на Кез, а Крезимир стръвно преследва главата на хулителя, прострелял го в окото. В отсъствието на Тамас и неговата барутна кабала, смятани за мъртви, младият Таниел Двустрелни няма да може да разчита на ничия подкрепа срещу настъпващия враг.

Есенната република

Столицата падна…

Фелдмаршал Тамас се завръща в любимата си страна, но за първи път в историята заварва столицата на Адро в ръцете на чуждестранен нашественик. Синът му е изчезнал, съюзниците и враговете са трудно различими едни от други, а подкрепленията ще пристигнат едва след няколко седмици.

Армията е разделена…

С кезианците насреща си и без ясно водачество, сред адранската армия настъпват вътрешни междуособици. Инспектор Адамат е завлечен в самото сърце на тези размирици с обещанието отвлеченият му син да бъде намерен.

Всяка надежда е събрана в един човек…

Таниел Двустрелни, преследван от хора, които някога е смятал за приятели, трябва да опази единствения шанс на страната си да излезе от войната, без да бъде напълно унищожена…

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА МАГАЗИНА

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled