ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

Колекция „Вал Макдърмид: Джордан и Хил“

Ozone
Рейтинг0
19.99 лв 52.70 лв Към Промоцията
Рейтинг0
19.99 лв 52.70 лв Към Промоцията
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Колекция „Вал Макдърмид: Джордан и Хил“

 

  • Автор:Вал Макдърмид
  • Издателство:Еднорог
  • Корица:Мека
  • Брой страници:416 + 480 + 480
  • С поредицата си за главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил Вал Макдърмид разбива двуизмерните клишета на психологическия криминален роман. Колекцията включва заглавията „Да разбиеш мълчанието“, „Кървав лабиринт“ и „Скритият пожар“.

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

С поредицата си за главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил Вал Макдърмид разбива двуизмерните клишета на психологическия криминален роман. Колекцията включва заглавията „Да разбиеш мълчанието“, „Кървав лабиринт“ и „Скритият пожар“.

Да разбиеш мълчанието

След мъчителна раздяла и душевни травми Карол Джордан и Тони Хил отново са заедно по следите на безмилостен убиец, който няма какво да губи и няма от какво да се бои…

В съвременния свят виртуалния образ на всеки един от нас е не по-малко важен от реалния. А в някои случаи дори случващото се в мрежата може да има пагубни последици…

Какво бихте направили, ако някой постоянно ви преследва онлайн и ви критикува до смърт? Докъде се простира психологическата граница на издръжливостта пред неуморните атаки на интернет троловете, които, скрити зад своята анонимност, действат безмилостно, прецизно фокусирани върху набелязаните жертви?

Профайлърът доктор Тони Хил открай време забелязва скрити модели в човешкото поведение, и когато случайно пред очите му попадат данни за поредица самоубийства на жени, тормозени от тролове в интернет, той започва да се пита дали в тези трагедии няма нещо повече от очевидното. Доведени до смъртта от подобни обстоятелства, жените са отнемали живота си по съвсем различни начини. Възможно ли е да не става дума за самоубийства? Но какво би тласнало някого да посегне тъкмо на тези жени? И защо, за разлика от повечето серийни убийци, този не иска престъпленията му да бъдат огласени?

Карол Джордан трябва да води тежка битка и със самата себе си, но когато трябва да се спасява човешки живот, тя, Тони и приятелите им от някогашния отдел за борба с тежки престъпления, всички белязани от своите мъки и загуби, тръгват отново на лов…

Кървав лабиринт

Един малък град в Северна Англия потъва в траур. След неразбираемото убийство на звездата на градския футболен отбор жестока експлозия почти унищожава футболния стадион и взема десетки жертви. Дали кръвопролитието е дело на терористи, дали става дума за лично отмъщение на безумец или за нещо още по-зловещо?

На този въпрос трябва да отговори главен инспектор Карол Джордан, водейки разследването въпреки постоянните си конфликти с тайните служби, подпомагана единствено от своя приятел доктор Тони Хил – блестящ профайлър, но прикован на легло.

Но дори връзката на Карол и Тони е подложена на тежки изпитания – докато се доберат до развръзката, те ще трябва да се изправят пред въпроси, каквито досега не са се осмелявали да си зададат, за да открият образа на убиеца, който въображението им отказва да приеме…

Скритият пожар

Труповете на жестоко обезобразени тийнейджъри не оставят съмнение, че главен инспектор Карол Джордан и профайлърът Тони Хил си имат работа с развилнял се сериен убиец.

Привидно нищо не свързва жертвите освен фактът, че убиецът ги е дебнал и подмамвал в социалните мрежи… Карол и Тони ще се изправят пред най-извратения от всички свои досегашни противници – убиец, който не се трогва от младостта и невинността на жертвите, убиец, тласкан от нечовешка ненавист.

♦  ♦  ♦

Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри. Популярна е не само на стария континент, но е публикувана в многомилионни тиражи и в САЩ. Лауреат е на множество награди, като например „Златен кинжал“ за най-добър криминален роман Асоциацията на писателите на криминални романи – негови носители са автори като Иън Ранкин, Рут Рандъл, Джон льо Каре. Носител е и на наградата „Антъни“, книга на годината на „Лос Анджелис Таймс“ и много други.

За романа „Далечно ехо“ получава също престижните награди „Шерлок“ и „Бари“. През 2005 г. получава и наградата „Иконите на Шотландия“ за най-добър шотландски писател. През 2009 г е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 г е удостоена с престижния „Диамантен кинжал на Картие“. Вал Макдърмид беше част от журито, което присъди престижната международна награда за литература „Ман Букър“ за 2018 г.

Категории: Книжарница
Книги
Криминални и трилъри
Автор: Вал Макдърмид
Издателство: Еднорог
Корица: Мека
Брой страници: 416 + 480 + 480
Вид продукт: Романи
Жанрове: Детективски, Криминални, Мистерии, Трилъри
Език: Български
Националност: Шотландска
Преводач: Боряна Джанабетска
Тегло: 1.102 kg
Промоции: Колекция книги, Книги – 4 за 3

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА МАГАЗИНА

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled