Колекция книги„Вал Макдърмид: Джордан и Хил vs. Джако Ванс“

Ozone
Рейтинг0
19.99 лв 55.70 лв Към Промоцията
Рейтинг0
19.99 лв 55.70 лв Към Промоцията
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Колекция книги „Вал Макдърмид: Джордан и Хил vs. Джако Ванс“

 

  • Автор:Вал Макдърмид
  • Издателство:Еднорог
  • Корица:Мека
  • Брой страници:496 + 432 + 450

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

С поредицата си за главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил Вал Макдърмид разбива двуизмерните клишета на психологическия криминален роман. Колекцията включва заглавията „Струна в кръвта“, „Разплата“ и „Изгорени мостове“.

Струна в кръвта

Неуловим сериен убиец извършва безнаказано злодеянията си от единия до другия край на Англия. Чудовищните му престъпления са прикрити с лукавството на хищник. Полицията дори не подозира, че са извършени убийства.

Съществува само една незаличена следа и разкриването й е плод на чиста случайност. Никой не познава по-добре психиката на серийния убиец от доктор Тони Хил, ръководител на Отдела по психологическо профилиране на престъпници. Докато обучава подчинените си, той им възлага примерна задача – начинаещите профайлъри трябва да преценят съществува ли връзка между произволно подбрани случаи и да представят своето заключение.

Една млада следователка представя конкретна теория, но печели с нея само присмеха на колегите си. Доказателството за правотата й е ужасно – неизвестният убиец нанася удар и един от екипа загива от страшна смърт.

Възможно ли е скандалното подозрение на младата жена да отговаря на истината? За Тони Хил убийството на негов подчинен превръща преследването на убиеца в лично отмъщение. Заедно с приятелката си Карол Джордан, инспектор от криминалната полиция, доктор Хил тръгва по следите на опасния хищник, чиято очарователна външност крие болна и извратена душа.

Убиецът е публична личност, измамната му фасада на медиен любимец е толкова умело изградена, че всякакви обвинения срещу него звучат абсурдно. Никой не иска да повярва на ужасната истина. Психологът и криминалистиката са въвлечени в напрегнатата и рискована игра на котка и мишка, в която ролите могат много лесно да се разменят.

Разплата

Садистът Джако Ванс, измъчвал и убивал млади момичета, избягва от затвора. В болното му съзнание се е загнездила една мисъл – той трябва да си отмъсти на хората, заради които се е озовал зад решетките.

Бил е лишен от онова, което според него му се полага по право, и замисля страшна разплата. Една смърт е малко за виновниците – Ванс им е подготвил невъобразими страдания.

Виновниците – главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил, погълнати от сложните си лични отношения и преследването на нов сериен убиец, не подозират нищо за сянката, надвиснала над главите им.

Страшният първи удар на избягалия убиец ги насочва по кървавата диря, превърнала се скоро в река от кръв. А финалът ще смрази всички…

Изгорени мостове

Някой избива по особено жесток начин жени, които приличат на главен инспектор Карол Джордан. Връзката не може да бъде пренебрегната и скоро профайлърът Тони Хил се озовава в опасна близост с разследването точно когато убиецът е готов да нанесе нов удар. Престъпникът е хладнокръвен и пресметлив психопат, чиято болна фантазия го тласка да инквизира и убива жертвите си по особено извратен начин.

Разследването се усложнява с всеки изминал миг, границите се размиват и скоро Карол и Тони, разделени от страшно преживяване в миналото, ще трябва да работят отново заедно, за да спасят жертвите – и себе си.

♦  ♦  ♦

Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри. Популярна е не само на стария континент, но е публикувана в многомилионни тиражи и в САЩ. Лауреат е на множество награди, като например „Златен кинжал“ за най-добър криминален роман Асоциацията на писателите на криминални романи – негови носители са автори като Иън Ранкин, Рут Рандъл, Джон льо Каре. Носител е и на наградата „Антъни“, книга на годината на „Лос Анджелис Таймс“ и много други.

За романа „Далечно ехо“ получава също престижните награди „Шерлок“ и „Бари“. През 2005 г. получава и наградата „Иконите на Шотландия“ за най-добър шотландски писател. През 2009 г е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 г е удостоена с престижния „Диамантен кинжал на Картие“. Вал Макдърмид беше част от журито, което присъди престижната международна награда за литература „Ман Букър“ за 2018 г.

Промоция на Колекция „Вал Макдърмид: Джордан и Хил vs. Джако Ванс“

Категории: Книжарница
Книги
Автор: Вал Макдърмид
Издателство: Еднорог
Корица: Мека
Брой страници: 496 + 432 + 450
Вид продукт: Романи
Жанрове: Детективски, Криминални, Мистерии, Трилъри
Език: Български
Националност: Шотландска
Преводач: Боряна Джанабетска
Тегло: 1.059 kg
Промоции: Колекция книги, Книги – 4 за 3

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА МАГАЗИНА

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled