ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

Колекция книги „Знание“

Ozone
Рейтинг0
2.95 лв 20.97 лв Към Промоцията
Рейтинг0
2.95 лв 20.97 лв Към Промоцията
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Колекция книги„Знание“

 

  • Автор:Колектив
  • Издателство:Оз books
  • Корица:Мека
  • Брой страници:128 + 144 + 144

Колекцията включва първите три книжки от поредица „Знание“ на издателство „Оз Books“, създадени екслузивно за клиентите на Ozone.bg.
Всяка книжка е посветена на конкретна тема и дава интересна и любопитна информация в областта на историята, културата и науката.

ПРОМОЦИЯ НА Колекция „Знание“

Пътят към свободата
50 истории на бележити българи 

Зората на българската книжовност

Книжката е издадена по повод Деня на българската писменост и култура – 24 май. В книгата ще откриете интересни факти за създаването на българската азбука от Константин Кирил-Философ и Методий и за достиженията на българските книжовни дейци и политици от Средновековието.

Културата и нейното книжовно направление – литературата, се доказват като могъщи оръжия през вековете. Те са способни да изразяват мислите, опита и мъдростта на поколения творци. При други обстоятелства могат да се превърнат в палачи или съзидатели на цели цивилизации.

Благодарение на братята Константин Кирил – Философ и Методий и техните следовници днес пишем, четем и говорим свободно на собствения ни език. Всеки ден под една или друга форма използваме азбука, създадена преди векове, създадена с цената на множество трудности, търсения, реформи, политически интриги и религиозни борби. Поколения български книжовници избират да отдадат живота си на развитие, запазване и обогатяване на нашия език, а с него и на цялата ни култура и националност.

Издадена по повод Деня на Освобождението на България – 3 март, книжката представя 50 кратки истории на революционери и възрожденци, участвали в подготовката и осъществяването на борбата за свободна държава.

Всички тези заслужили герои посвещават живота си на три основни движения през Възраждането – за новобългарска култура и просвета, за църковна независимост и за национално освобождение.

В „Пътят към свободата. 50 истории на бележити българи“ ще откриете историите на петдесет велики българи, събития и битки, които са определили пътя на България от робството към порива за свобода до осъществяването ѝ.

Защото е важно да знаем и помним. Защото славните моменти в нашето минало трябва да бъдат съхранявани и разказвани на идните поколения.

Малка книжка за науката

Знаете ли, че бавноходките са почти неуязвими? А чудили ли сте се защо ледът е прозрачен, но снегът – не. Не би ли трябвало да имат поне един и същи цвят, след като се състоят от вода?! А водата чиста ли е? Е, науката знае!

Зад всички формули и сложни схеми стои чистото любопитство – към света, към нас самите и към всичко, което можем и не можем да зърнем или докоснем. Няма ограничения – можем да изберем, каквото си пожелаем, а след като намерим правилните въпроси, следва и най-интересното – да открием и точните отговори.

Направете първата крачка с „Малка книжка за науката“ и вижте докъде ще ви отведе любопитството…

КОЛЕКЦИЯ

Категории: Книжарница
Книги
Наука
Автор: Колектив
Издателство: Оз books
Корица: Мека
Брой страници: 128 + 144 + 144
Вид продукт: Биографии, Сборници

 

Жанрове: Българска история, История, Културология, Литературознание, Популярна наука
Език: Български
Националност: Българска
Издание: Илюстровано
Илюстрации: Черно-бели
Промоции: Колекция книги

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА МАГАЗИНА ТУК

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled