ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ
Изтекли

Книга „Славни български победи“

Ozone
Рейтинг0
14.99 лв 29.99 лв Към Промоцията
Рейтинг0
14.99 лв 29.99 лв Към Промоцията
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Книга „Славни български победи“

 

  • Автор:Христина Йотова
  • Издателство:СофтПРЕС
  • Корица:Твърда корица
  • Брой страници:152

„Славни български победи“ от Христина Йотова с илюстрации на Калоян Стоянов обединява най-бележитите, най-великите, най-изстраданите победи и сражения от родната история. 12 разказа, които връщат читателя назад в годините на борби за свобода.

Книга „Славни български победи“

Славни български победи      Славни български победи

‌Историята на България пази безброй примери за смелост, доблест и саможертва. Разказва за герои, прославили българския народ – горд, упорит и непреклонен. Благодарение на тях миналото ни е изпълнено със славни подвизи и постижения, с тежки битки, завършвали с триумфален разгром над многохилядни армии.

„Славни български победи“ от Христина Йотова с илюстрации на Калоян Стоянов обединява най-бележитите, най-великите, най-изстраданите победи и сражения от родната история. 12 разказа, които рамкират миналото ни и като машина на времето връщат читателя назад в годините, правят го свидетел на най-ярките примери за свободолюбивия и борбен дух на българина. Пътешествието започва от най-емблематичните сражения по време на Първото българско царство – от основаването на българската държава след битката при Онгъла до обсадата на Константинопол при хан Тервел, разгрома на византийската армия на Върбишкия проход при хан Крум и триумфа на цар Симеон  край река Ахелой.  Отвежда до тежкото сражение при Клокотница по време на управлението на цар Иван Асен II и разказва за Шипченската епопея, която и до днес е синоним на жертвоготовност и вярност към родината. Проследява славните военни подвизи на българската армия в новата ни история – превземането на Одринската крепост,  победата над Калиманската опозиция и героичната отбрана при Дойран.

Страница след страница четем за нашите най-добри стратези, за куража и отдадеността на българските воини, за патриотизма и родолюбието като двигатели на промяната и единствен път към свободата.

 „Славни български победи“ от Христина Йотова учи малки и пораснали читатели защо воинската слава на нашите предци е непреходна. Превръща се в съкровищница, която пази нашето най-голямо богатство – родовата памет. Защото колкото повече знаем, толкова по-скъп е споменът за героите и жертвите на войните, които са създали България.

Христина Йотова е преводач, редактор и автор на детски книги – част от голямото семейство на издателство „Софтпрес“. Тя създава своите текстове с убедеността, че малките читатели заслужават специално отношение и уважение; че българският език – богат, ярък, пъстър и многолик, е незаменимо средство за стимулиране на детското въображение; че онези, които от най-ранна възраст са привлечени от магията на писаното слово, стават искрени ценители на богатството и необятността на света на книгите. Сред заглавията, които бележат пътя й като автор, са „Великите българи“, „Левски“, „История на България в картини“.

→РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА КНИГИ

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled