ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

Кои са най-големите онлайн магазини за дрехи в България и за какво да внимаваме, когато пазаруваме дрехи онлайн

Рейтинг+2
Рейтинг+2
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Кои са най-големите онлайн магазини за дрехи в България и за какво да внимаваме, когато пазаруваме дрехи онлайн?

Според статистиката над милион и шестстотин хиляди българи са пазарували през интернет през изминалата 2020-та година. Ръстът на онлайн търговията в България за последните 5 години се равнява на близо 33%, като последната 2020-та година допринася изключително много за този ръст поради основателните притеснения на българите да посещават физически магазини с риск от заразяване с коронавирус, както и поради наложените в продължение на месеци наред мерки за справяне с пандемията. На практика обаче само 11% от българските търговци в България продават в интернет. По непотвърдени данни повече от 80% от тях се занимават с продажба на модни стоки – дрехи, обувки и аксесоари, в това число и козметика, както и продукти за най-малките. Официална обаче е статистиката за това, че близо 78% от покупките на българите онлайн през миналата 2020-та година са дрехи. 

Пазаруването на дрехи през интернет е неудобно и рисково – най-големият мит в интернет пространството 

Не само че гореизложените статистики потвърждават това, но и самите потребители си признават, че интересът им към физическите магазини за дрехи драстично спада. Тук отново отношение има рискът от заразяване с Covid-19, но този фактор съвсем не е единственият, който мотивира потребителите да пазаруват дрехи през интернет вместо във физически магазин. Ето част и от останалите:

  • Бързина и удобство. Обиколките по магазините може и да бяха част от хобитата на дамите в миналото, но днес те са по-скоро досадни и свързани с неприятни случки като преминаване през целия градски трафик след работно време, невъзможност да се насладят на колекциите, защото са с децата и трябва да обърнат внимание и на тях и всякакъв друг допълнителни разходи, към които подтиква шопингът – обяд навън, платен паркинг и т.н. 
  • По-голямо разнообразие, по-голяма база за сравнение. Всъщност, рискът да не намериш твоя размер блуза от последната колекция на марка Х вече е много по-малък от преди. Защото в интернет наличието на размери, на много модели и изобщо на дрехи е необятно. То включва избора за цялата страна, а не само за твоя град, защото можеш да поръчаш от всяка до всяка точка на България. 
  • По-добри оферти. Големите намаления, сезонните отстъпки, ликвидации и оферти по никое време на практика има 24/7 в интернет, когато става дума за дрехи. Всъщност, ето ви и още една статистика: в България 80% от намаленията за Черен петък са свързани с мода или/и техника. Но най-хубавото е, че специални оферти за дрехи има по всяко време, защото ако в единия магазин те приключат, има още стотици, в които да си напазарувате. Така можете винаги да пазарувате с отстъпка. 

Кои са най-страхотните онлайн магазини за дрехи в България?

Логично е това да са от една страна най-големите магазини, защото ще гарантират богато разнообразие и наличие както на стари, така и на нови колекции, а и всички размери. А от друга страна – това да са магазините с най-добрите онлайн оферти за пазаруване. Вероятно, повечето от тях са ви познати, но нека съвсем схематично да ги изброим, ако случайно половинката ви вече не ви е информирала за тях:

  • Fashion Days. Безспорно най-големите модни находки са тук. Намаления има постоянно, а селекцията от топ брандовете е повече от задоволителна. 
  • eMag. Магазинът, в който има всичко за всеки джоб, разбира се, може да ви предложи както маркови, така и 100% бюджетни дрехи за мъже, жени и деца. 
  • Sport Depot и Shop Sector. Ако трябва да посочим най-големия и обичан в страната спортен интернет търговец на стоки и облекла, ще ни е трудно да назовем едно име, затова и правим компромис с тези два онлайн магазина.  
  • H&M. А ако трябва да изберем най-големия бранд магазин, опериращ и у нас, това би трябвало да са именно те, H&M. Особено любим е този магазин на майките за богат избор на детски блузи, анцузи, бельо, бебешки ританки и изобщо всичко за най-малките. 

С повишено внимание при пазаруване от онлайн магазини за дрехи

Фактът, че българският закон ни дава гаранция за връщане на продукта в 14-дневен срок, отменя необходимостта да сме твърде мнителни и бдителни, когато пазаруваме в интернет. Все пак, и в удобното онлайн шопинг пазаруване има подводни камъни. Така например, продажбата на стоки, обявени за оригинални, понякога води до разочарованието, че сме попаднали на реплика, но го разбираме едва след 1 месец носене…По-скоро износване, което говори само по себе си за фалшификация. С повишено внимание трябва да се пазарува и с предварително плащане от магазини, които не познавате и не са с добра репутация. В крайна сметка може да не получите нищо, а процедурата по връщане на парите е бавна и мъчителна. Ето затова е най-добре при пазаруване на дрехи онлайн да се спирате на големите вериги и търговци! 

-> РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ ОТ КАТЕГОРИЯ МОДА

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled