ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ

Първият учебен ден, какво трябва да закупите и да подсигурете за вашето дете за първия учебен ден

Рейтинг+1
Рейтинг+1
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Първият учебен ден, какво трябва за закупите и да подсигурете за вашето дете за първия учебен ден

 

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ЗА ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН ОТ КАТЕГОРИЯ СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА ТУК

Първият учебен ден, какво трябва за закупите и да подсигурете за вашето дете за първия учебен ден

Добра новина за всички ученици (а и по-всяка вероятност, за всички родители, надяваме се, и за самите преподаватели) – първи учебен ден ще има и на този етап, обучението се предвижда да е присъствено. До излизането на тази новина голяма част от родителите решиха да са в режим на задържане и едва след като разберат заповедта на медицинските власти у нас, да предприемат стъпки към голямото пазаруване. Но ето, че новата вече е факт и всички ние, родители и ученици, сме щастливи: училище ще има. Пазаруване също ще има. 

Факт е, че новината за окончателното решение учениците да се върнат присъствено в клас, дойде значително късно. А това означава и по-малко време за традиционното есенно пазаруване в стил „обратно на училище“. Но място за паника няма. Напротив – с добра организация (а родителите на ученици винаги имат такава или поне са в готовност набързо да я пуснат в действие) ще се справите успешно с подготовката. А в случай че буквално сте забили и не знаете откъде да започнете, както се казва – споко – ние имаме готов списък ръководство, по което да се водите. 

Списък за пазаруване за баш първия учебен ден 

  • Задължително подберете официални дрехи и обувки – ако нямате подходящи – първият учебен ден е празник, а когато е бил поставен под въпрос в дилемата за него или за преминаване към дистанционно образование, празничното настроение сякаш се усеща още по-силно във все още горещия септемврийски въздух. 
  • Нова раница. Естествено може да си останете с миналогодишната, но ако имате първолак – препоръчваме ви модел с колелца (същото важи за всички деца до 4 клас) – а за преминаващите в гимназиално ниво, със сигурност нещо по-така. 
  • Да не забравите и цветя за госпожите! Тази година май не са ги забранили в съгласие с коронавирус мерките…

Списък с ученически пособия 

  • Започнете с най-важното: тетрадки и химикали. Най-лесно ще се справите, като видите учебната програма – по 1 тетрадка на учебен предмет минимум, плюс тетрадка речник за всеки от чуждите езици, комплект син, червен и черен химикал, а също така и няколко за резерва, за да не стане нещо от сорта „не си написах домашното, защото химикалът ми спря да пише…“
  • Допълнителни пособия за писане: моливи (включително и цветни, ако са необходими или флумастери, маркери, а и водни бои с четки и палитри, пастели за по-малките), гуми и острилки. В някои училища ще са нужни бели листове, гланцово блокче за малките или специални тетрадки: с квадратчета (малки или големи), с тесни и широки редове. 
  • Други ученически пособия: пергел, линии, триъгълници, лепило, ножица и разбира се, огромен несесер, в който да поберете всичко това. Съобразете въпросните пособия според класа и учебната програма на своето дете. 
  • И още допълнителни екстри за малки и големи ученици: папка, в която по-големите да прибират листовете (често ги предпочитат вместо да ходят с отделна тетрадка по всичко), подвързии и етикети за по-малките. Можете да подвържете и сами тетрадките на своя второкласник, но само се сетете колко много време ви отне това занимание миналата година…! 
  • Пазаруване за вкъщи. Добре е да разполагате с няколко тетрадки за чернови и упражнения у дома. Повече от важно е да проверите дали бюрото на детето все още му става, дали е удобно и дали не е счупено някъде. Ако е необходимо, купете ново, включително и максимално комфортен за детето стол. В случай че имате възможността, инвестирайте и в дигитално устройство – минимум таблет, в най-добрия и надежден случай персонален компютър, а ако разполагате с повече средства, направо лаптоп. Нищо не се знае и може рано или късно децата да бъдат принудени да учат у дома. Дори да не се изпълни този сценарий, дигиталното устройство вече е важно за образованието на децата изобщо, така че по никакъв начин няма да се „набутате“ с подобна инвестиция. Нещо повече – в момента има много back to school промоции, така че е напълно възможно да намерите лаптоп или таблет на детето на доста изгодна цена. 

На всички деца, пожелаваме успешна нова учебна година, на родителите им – търпение и здрави нерви, а на учителите – вдъхновение и мотивация!

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ЗА ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН ОТ КАТЕГОРИЯ СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА ТУК

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled