ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПРОМОЦИИ

Черен Петък 2022-Какво е Черен Петък и къде да търсим промоции

Рейтинг+5
Рейтинг+5
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Черен Петък 2022 –25 Ноември 

Черен Петък: какво е черен петък, и какво да очакваме на този ден?

Черен Петък е синоним на лудо пазаруване. Асоциираме го с щури специални оферти. Когато чуем за него, първият ни въпрос е „Кога се пада тази година?“, за да настроим алармите си за по-ранно от обичайното ставане. Иначе ще изпуснем големите намаления и най-изгодните оферти. 

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ОТ ЧЕРЕН ПЕТЪК 2022 ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК:

Черен Петък 2022-Всички Промоции от Черен Петък 2022 на едно място

Черен Петък – история 

Черен Петък е шопинг традиция, която се заражда в САЩ. Това не е случайно. Именно тук местното население е особено чувствително на тема пазаруване и най-вече на тема намаление. Може би не сте знаели досега, но името на този ден за пазаруване на изгодни цени съвсем не е свързан с магазини или покупка на стоки. Черен Петък получава своето име от американските полицаи. Те наричали дълги години така деня след Деня на благодарността, защото трафикът бил ужасяващ. 

Черен Петък – същност 

Това е специален ден за шопинг маниаците. Всяка година той се пада в действителност на различна дата. Традициите в това отношение са различни – деня, следващ Деня на благодарността в Северна Америка или последния петък от месец ноември. Характерно за този ден е, че големите магазини, вериги от такива, а напоследък и по-малките бизнеси, занимаващи се с търговия, предлагат специални, ексклузивни цени за голяма част от стоките. Намаленията понякога достигат до 90%. В началото Черен Петък се е практикувал само по физическите магазини просто защото онлайн търговията не е съществувала. На този ден дори в миналото е имало традиция някои работодатели в САЩ да освобождават служителите си от работа, за да се възползват от специалните намаления.

Между другото, в повечето случаи на Черен Петък магазините със специални промоции отварят много по-рано от обикновено. Най-често това се е случвало в 5 часа. Самият Черен Петък е измислен в САЩ и именно от там идват нечуваните и почти налудничаво звучащите истории за шопинг истерия, боища и буквално надпревара между купувачите в борбата за най-добрата сделка в магазина. Днес, онлайн магазините също са част от кампанията Черен Петък. Главната й идея си остава актуална и днес – да се напазарува изгодно за предстоящите зимни празници. 

Има ли Черен Петък в България?

Напоследък огромна част от магазините у нас стават също част от кампанията Черен Петък. Българската аудитория също свикна с това да чака последния ден на месец ноември, за да се сдобие с евтин телефон, телевизор с до 90% намаление, мечтаните маркови обувки на достъпна цена и какво ли още не. Между другото, основният намален сегмент на Черен Петък обикновено е именно техниката.

Според специалистите, потребителите, които са най-активни по време на този шопинг ден, главно купуват домакински уреди, уреди за лична хигиена и гейминг продукти. В последствие обаче всички видове търговци става част от манията Черен Петък. Ето защо напоследък се роди и една нова традиция, наречена Cyber Monday. Това е отново интересен шопинг ден, но се организира в понеделника на седмицата, в която е и Черен Петък. На Cyber Monday промоциите си предлагат единствено и само търговците на уреди, джаджи, видеоигри и други подобни стоки. 

Заслужава ли си да пазаруваме на Черен Петък 2022?

Черен Петък 2022 -Разбира се, че си заслужава. Кога не си е заслужавало да купите стока с 30, 40 или дори 90% по-ниска от стандартната й цена. Но като казахме стандартна цена, веднага трябва да отбележим, че преди Черен Петък е редно да проверим каква е тя за избраната от нас стока. Тази предварителна проверка е много важна напоследък, тъй като през последните години се появяват не малко фалшиви Black Friday оферти.

Триковете на търговците е няколко дена преди Черен Петък да увеличат цените на всички стоки и след това да ги намалят с много %-ти, за да изглежда, че наистина има намаления. Бъдете внимателни с подобни промо оферти и се старайте да пазарувате от надеждни магазини. Ако те са такива по принцип, очаквайте от тях реални и наистина изгодни промоции на Черен Петък.

А, между другото, за запалените по намаленията и отстъпките, ще кажем, че Черен Петък 2022 предстои. Тази година той се пада на 25 Ноември. Имайте на предвид, че има нова традиция сред търговците, според която някои от тях назначават своя собствена дата за Черен Петък. 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled