ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

ПРОМОЦИИ НА КЛИМАТИЦИ-За какво да внимаваме, когато купуваме Хладилник?

Рейтинг+1
Рейтинг+1
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

 

ПРОМОЦИИ НА КЛИМАТИЦИ-За какво да внимаваме, когато купуваме Хладилник?

 

В разгара на есенно-зимния сезон всяко домакинство започва да обмисля вариантите за отопление през предстоящите по-хладни месеци. Опциите са много, но те значително се различават по цена, тип, степен на ангажираност (отопление на пелети и с печки на дърва, например, си е трудоемко) и разбира се цена на крайния разход. 

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА КЛИМАТИЦИ ТУК:

ПРОМОЦИИ НА КЛИМАТИЦИ

През последните години климатикът се превърна в топ избор за отопление. Едно от големите му предимства е, че продължава да върши повече от перфектна работа и след края на студените дни. Функцията му за охлаждане се използва и през лятото, с което по намалявате разходите си и за топлия сезон, тъй като купувате един вид уред две в едно. Нещо повече – двойната функционалност на климатика ви осигурява комфорт през цялата година. 

Но дори и да сте се спрели на климатик чрез опцията за конвектор, печка или друг отоплителен уред, имайте на предвид, че с това не приключва задачата ви. Необходимо е да прецените добре и какъв точно климатик да закупите. Съществуват не малко фактори, с които е редно предварително да се съобразите. В този материал подробно ще ви ги разясним, а освен това и ще улесним крайния ви потребителски избор. 

Топ въпроси, които да си зададете, преди да купите климатик? 

Отговаряйки на въпросите по-долу ще си спестите много неприятности в бъдеще, а освен това и ще свършите половината задача за избор на идеалния климатик:

  • Колко голямо е помещението? Имайте на предвид, че различните модели климатици са предназначени за различна квадратура. Обикновено, в практиката ще чуете те да се обозначават като „девятка“, „двайнайска“ и така нататък. Най-често потребителите избират девятка, защото този климатик отговаря на средния стандарт за жилищни помещения в апартаментите и къщите у нас. 
  • Какъв е бюджетът ви? За съжаление, няма как да не се съобразите с този фактор, защото на практика той ще ви посочи колко и какви екстри можете да си позволите. Имайте на предвид обаче, че при избор на климатик в зависимост от цената важи в пълна сила правилото „евтиното излиза скъпо“. Примерът с инверторните климатици илюстрира идеално начина, по който действа правилото. Този вид климатици ви спестяват значително количество от разходите за електрическа енергия. И макар те да са по-скъпи от стандартните модели, за една зима буквално ще си избиете парите, тоест инвестицията ви ще се възстанови. 
  • За какво помещение избирате климатик? Имайте на предвид, че в детската стая е добре да изберете климатик с високо качество, защото децата са по-податливи на алергични реакции и други респираторни проблеми при прекомерно изсушаване на въздуха, до което може да доведе некачествения климатик. Ето защо за тази стая е добре да изберете вариант с опция за овлажняване и пречистване на въздуха. Отделно, в кухнята, където често работят уреди като печки, фурни и котлони, можете да се спрете на по-малко мощен климатик, тъй като от тези уреди постоянно ще се излъчва достатъчно количество топлина. 

Какви функции и екстри да търсим в един климатик?

Ако разполагате с повече средства, можете да инвестирате в интелигентен климатик. Той се задейства с гласова команда, а освен това работи „умно“ – сам решава кога да усили мощността си, а също така разполага с функцията за дистанционен контрол, което ви дава възможност да се приберете във вече затоплен дом след работа. Съветваме ви, също така, да заложите на климатик с максимално дълга гаранция, а ако има опция за допълнителното й удължаване, да се възползвате от нея. Нашата препоръка е да се спрете на доставчик на уреди, който осигурява монтаж. Много по-удачно е да се доверите на специалист да инсталира вашия климатик. Така ще си спестите не само време и главоболия, но също така и ще запазите правото си на използване на гаранция и сервиз. Много често потребителите си мислят, че могат да се справят сами с монтажа на климатика и когато по време на тази задача нещо се обърка, те дори не подозират, че с повреда рискуват да изгубят възможността си за безплатна поправка в гаранционния срок. 

Важни фактори за избор на качествен климатик, също така, са и магазинът, от който го поръчвате, а също така и неговата марка и производител. Старайте се да подберете качествен и надежден доставчик и също така редовно следете за налични промоции и намаления. С тях можете да избиете значителна сума от цената на по-мощен и модерен климатик. 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled