ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

1001 Промоции от Чужбина-Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина?

Рейтинг0
Рейтинг0
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Промоции от Чужбина-Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина?

Живеем в свят, разтърсен от масова глобализация и оперираме в условията на свободен отворен пазар. Тези фактори на съвременната действителност дават предимства не само на представителите на бизнеса, но и на нас, обикновените граждани в качеството ни на потребители. Освен че получаваме достъп до по-голям избор от стоки, услуги, марки и производители, можем да се възползваме и от оферти, които на практика не са налични на родния пазар. 

Защо е толкова примамливо да пазаруваме от чужбина?

Освен че можем да намерим много артикули, които ги няма на родния пазар, има и много други предимства. В действителност, възможността да си купим нещо от друга страна – Германия, Англия, Италия, и САЩ предимно, защото те са популярни дестинации за онлайн шопинг у нас – е доста добра. Много често се случва така определени марки да не са известни у нас. А понякога дори ги няма изобщо. От друга страна е верен изводът, че повече държави, означава повече онлайн магазини, тоест по-голям избор от всяка категория продукти. Но има и друго: в голяма част от случаите стоките от чужбина могат да ни излезнат по евтино и много по-изгодно. Така например, редица марки са налични у нас само като реплики, а оригиналните стоки са много по-здрави, качествени и издръжливи, тоест и по-изгодни. От друга страна, техните цени са много по-евтини. Това се случва поради липса на такси за транспортиране на стоки до България, заплащани от търговците и след това „прехвърляни“ на нас потребителите под формата на надценка. Между другото, много популярни са офертите за детски и бебешки стоки, спортни артикули, а дори и техника, закупени от чужбина. 

Възможни проблеми при пазаруване на стоки от чужбина 

Няколко са проблемите, които можем да срещнем при пазаруване от чуждестранни онлайн магазини. Най-сериозният сред тях е липса на доставка до България. В някои страни това е практика. Те просто не доставят в България. В други държави, магазините, доставящи до нашата страна са рядкост – например, САЩ и изобщо голяма част от страните извън ЕС. Възможно е и много европейски магазини също да избягват да доставят до България, тъй като не сме в Еврозоната. 

Друг съществен проблем при пазаруването от интернет през чуждестранни сайтове е скъпата доставка. Тя може да е толкова  голяма като сума, че на практика да „стопи“ намалението, което бихме получили, ако закупим един продукт от чужбина вместо от магазин в България. Разбира се, за щастие има интернет доставчици, които използват повече видове куриери, а дори и пощенски услуги. Последният вид доставка обикновено излиза доста евтино. Имайте на предвид обаче, че при него се чака повече време. Ако ви трябват стоките на мига, заложете на международни доставчици от типа на DHL. 

Напоследък голям шум се вдигна и около стоките от Англия. Именно Великобритания е най-популярната дестинация за пазаруване през интернет от България. Излизането на Англия от ЕС създаде доста проблеми за пазаруващите българи през английски сайтове. Брекзит направи така, че да плащаме мита и ДДС, с което пък се оскъпи и самата доставка. Затова много от потребителите се насочиха към пазаруване на стоки от Германия.

Как да си спестим разходи при пазаруване от чуждестранни онлайн магазини?

Все пак, има начини да си спестите някои разходи, основно за доставка, пазарувайки от интернет през чужди сайтове. Ето ви полезни съвети в тази насока:

 • Пазаруване от посредници (така нареченото “Асистирано пазаруване”). Това са фирми, регистрирани в България и занимаващи се именно с посредническа дейност. Те пазаруват вместо вас, за да ви спестят пари. Обикновено се чака някаква обща доставка, която да се събере от няколко клиенти като вас, преди да се пусне, и след това вие можете да си поръчате стоките по някой от българските куриери. Недостатък на тези фирми е, че губите възможността за замяна и връщане на стоки. 
 • Създаване на обща поръчка. Можете пък да закупите стоки от чужд сайт с приятели и познати и така заедно да си поделите разходите за доставка, мито, ДДС и т.н. Добре е в случая да сте повече хора. 
 • Търсене на сайт, който предлага директна доставка до България. Разбира се, такива можете да намерите по-трудно, но те са рядкост. Един такъв онлайн магазини е например Amazon.de. Amazon.de е един онлайн хепермаркет, който ежедневно предлага стотици хиляди артикула и промоции. Много от продуктите са много добри промоции и наистина на несравними цени спрямо същите на нашия пазар. 

Разликата в цената на някой продукти е такава, че дори ако се метне доставката до българия, продукта излиза много по-изгодно (понякога дори до 30-40%).

Редакторите на WWW.SUPERSDELKA.COM преглеждат ежедневно портала на Amazon.de , събират най-добрите промоции и ги презентират в категорията промоции от “Чужбина”.

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ОТ ЧУЖБИНА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК:

Промоции от Чужбина

Пазаруването от чуждестранни сайтове може и да създава някакви известни проблеми,  но погледнато общо на въпроса, то определено е доста по-изгодно в много случаи и от специално избрани магазини. Особено ако последните разполагат с големи намаления и промо кампании.


Фирми предлагащи услугата Асистирано пазаруване” 

За пратки от Германия:

Pratki.De

Pratki.De
https://pratki.de
тел.: +359 884466344
е-мейл: ask@pratki.de


 

9 коментара
 1. Отговори
  Gleria.de: CASIO Мъжки часовник "G-SQUAD GBD2001ER" - SuperSdelka
  септември 19, 2022 at 9:04 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 2. Отговори
  Saturn.de: TP-LINK Powerline адаптер TL-WPA4226 Комплект Powerline адаптер - SuperSdelka
  септември 20, 2022 at 9:09 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 3. Отговори
  Saturn.de: Кафемашина Siemens TE651509DE EQ.6 Plus S100 - SuperSdelka
  септември 21, 2022 at 9:04 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 4. Отговори
  Nike.com: Nike Air Max 2021 - SuperSdelka
  септември 22, 2022 at 9:36 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 5. Отговори
  Ebay.de: UnionSine Ultra Slim 500GB външен USB твърд диск - SuperSdelka
  септември 23, 2022 at 9:25 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 6. Отговори
  Lidl.de: Кафе машина Delonghi ECAM13.123.W - SuperSdelka
  септември 26, 2022 at 8:49 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 7. Отговори
  Amazon.de: Blink Външна HDохранителна камера, устойчива на атмосферни влияния, 1 камера + Blink видео звънец, двупосочно аудио, HD видео и детекция на дв
  септември 27, 2022 at 9:01 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 8. Отговори
  Amazon.de: Xbox Series S + FIFA 23: Стандартно издание | Код за изтегляне на Xbox Series X|S - SuperSdelka
  септември 28, 2022 at 9:00 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

 9. Отговори
  Amazon.de: Blink Външна HD охранителна камера, устойчива на атмосферни влияния, 2 камери + Blink видео звънец, двупосочно аудио, HD видео и детекция на дв
  септември 29, 2022 at 9:03 am

  […] →Как да пазаруваме евтино и качествено от чужбина […]

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled