ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПАРТНЬОРСКИ ПРОМОЦИИ

10-те най-важни неща, когато си купувате козметика

Рейтинг0
Рейтинг0
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

10-те най-важни неща, когато си купувате козметика

Съвсем доскоро жените бяха основната таргет аудитория на козметичната индустрия. С времето обаче нещата се промениха и мъжете обръщат не по-малко внимание в избора си на подобен тип продукти. Откриването на перфектното съотношение между цена и качество в един козметичен артикул става още по-сериозно предизвикателство за родителите, тъй като децата – и особено бебетата – имат свои специфични нужди. Подобно е и положението на хора с конкретни дерматологични проблеми. При всички случаи добрата новина е, че днес козметичният пазар е достатъчно обширен и богат, за да успеем да се справим с всяко предизвикателство в нашия краен потребителски избор. Още по-лесно ще ви бъде ако спазвате следните фундаментални 10 съвета. Те ще ви покажат кои са важните неща, на които трябва да обръщате внимание, когато купувате козметика.

ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ НА КОЗМЕТИКА ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК:

10-те най-важни неща, когато си купувате козметика

 

Колко важна е марката?

Всъщност, много важна е. Тя не носи само и единствено допълнителна стойност към крайната цена. Тя носи и гаранция за определено ниво на качество. Също така, често показва и определена експертиза. Например, има страхотни марки за шампоани, но само една конкретна от тях специализира в сериите срещу косопад.

Цената

Цената е важен, но не бива да бъде основен определящ фактор за избор в козметичния магазин. Както вече споменахме, тя трябва да е в добро съотношение с качеството. Никога не правете компромис с него. Козметиката не е само средство за естетично подобряване на външния ви вид. Тя е вид грижа за вашето здраве.
Съставът – ключът към успеха на даден козметичен продукт. Успех е наличен, когато средството ни носи ползите, които са ни обещани от производителя. Те обаче не зависят нито от неговата гаранция и честна дума, нито от рекламната стратегия. Активните съставки носят информация за ползите от продукта, но пък допълващите такива притежават не по-малко ценни данни. Те ви отговарят на въпросите дали продуктът е екологично чист, дали няма да ви навреди, дали е подходящ за вашата кожа, коса или нокти. Избягвайте средства с изкуствени елементи, парабени, химикали и ГМО агенти.

Подходящ ли е за вас?

Има много качествени кремове срещу бръчки. Но не ви ли се е случвало да получите над 10 препоръки за конкретен от тях, а той да не ви действа изобщо? Това не се получава, защото са ви излъгали, а защото продуктът не пасва на вашата кожа. Тя може да е чувствителна и агресивните съставки да имат обратен ефект върху лицето ви. Може и да е суха, а вие да сте си купили продукт за мазна кожа.

Не купувайте нещо, от което не можете да се откажете.

В българския закон е предвиден 14-дневен срок, в рамките на който можете да върнете определен продукт, без дори да посочвате причината за вашето решение. Специфичното при козметиката е, че в повечето случаи това правила не е приложимо, защото тя не бива да бъде използвана, за да ви се възстановят парите. А без да тествате, няма как да знаете дали даден продукт е подходящ за вас. Все пак, при сбъркан цвят на сенките, винаги можете да ги върнете без проблем.

Не се примирявайте с реплики.

Репликите са опасни, защото те дават обещание за ползите, характерни за оригиналния произход, но в крайна сметка вие получавате нещо съвсем различно. Има много качествени реплики. Те могат да ви паснат. Но в повечето случаи са имитации, за които ще похарчите безсмислено парите си.

Възползвайте се от тестерите. В големи магазини с добра репутация ще намерите тестери на всички видове продукти. Други търговци пък редовно добавят към вашата пратка безплатни тестери. Това са все добри практики от тяхна страна, за да подпомогнат на клиента да избере нов крем за лице, да установи дали червилото ще му отива, да види дали подобен тип шампоан няма да спре омазняването на скалпа или имате нужда от медицински, а не козметичен продукт.

Правилно ли е да се презапасяваме?

За някои продукти е ок, но за други не. Има продукти, които са с много къс срок на годност. Всички екологично чисти артикули са точно такива. При всички случаи свръпрезапасяването не е ок, тъй като в даден момент можете да установите, че един продукт не е подходящ за вас, а от него разполагате с няколко броя.
Обърнете внимание на сезонността на продуктите. Много козметични средства са пригодени за специален период от годината – например, SPF 30 е ок за зимните дни, но е недостатъчен за летните. Подобна е ситуацията и с парфюмите. Има страхотни аромати, които обаче са твърде тежки да продължавате да носите след зимата, затова ще ви трябва и нещо за по-топлите дни.
Доверете се на консултантите. Често ги гледаме с пренебрежение, но истината е, че те имат не само опит и знания, а и наблюдения. Видели са какво си купуват клиентите с вашите проблеми, какво често се връща и за кое се правят запитвания.

Спазвайте тези правила и станете истински факир в пазаруването на козметика от днес насетне! Успех!

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled