ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ПО КАТЕГОРИИ
ТОП ПРОМОЦИИ

Как да пазаруваме в моменти на криза

Рейтинг0
Рейтинг0
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Как да пазаруваме в моменти на криза?

Защо пазаруването на промоция е изключително важно в кризисни времена?

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ ТУК

Как-да-пазаруваме-в-моменти-на-криза

Живеем в кризисни времена. Икономическите условия са изключително жестоки и с хората от средната класа, и с бедните, та дори и със заможните. Поради растящата инфлация цените скачат до тавана ежедневно. Кое е спасението?

За съжаление, увеличението на доходите е мираж както в публичния, така и в частния сектор. Единственият вариант за справяне с финансовата нестабилност е редуциране на разходите. Това звучи като мисия невъзможна предвид факта, че на пазара днес постъпва всичко – от сметките за електрическа енергия и всички останали услуги до базовите хранителни продукти. И все пак, ние смятаме, че е напълно постижима задачата да намалите разходите си. За целта обаче просто трябва да сте по-находчиви, внимателни и най-вече пресметливи. Останете с нас, за да получите повече актуални съвети за стабилизиране на бюджета в условия на галопираща инфлация. 

Промоциите като спасение в кризисните времена 

Промоционалните оферти и намаления не са новост. Те не се появяват сега, когато хората търсят по-изгодни цени. Отстъпките винаги са съществували и ще съществуват. Но сега те са ни много по-необходими, за да оцелеем в кризисните времена. На практика, именно промоциите са единственият изход от намаляване на общите разходи. Ето защо напоследък от големите магазини отчитат ръст в покупките по време на акции и промо кампании. Това е момент, в който търговските зали се пълнят с най-многоброен поток от клиенти. Подобен е и случаят с онлайн магазините. Някои интернет търговци отчитат трикратно покачване на трафика към техните платформи още от първия ден на обявената промоционална кампания. Те допълват, че хората прекарват по-дълго време в магазина, по всяка вероятност защото вече по-стриктно анализират и сравняват цените. 

Как да се възползваме от промоциите умно, за да намалим разходите си?

Пазаруването на стоки с отстъпка не трябва да е самоцелно. С други думи, няма как да очаквате редуциране на разходите, ако купувате поголовно всичко, което е в намаление. Принципът на умния шопинг с цел спестяване е съвсем различен. Той включва няколко важни съвета и подхода, с които е препоръчително да се запознаете и да започнете да прилагате още от днес:

  • Преди пазаруване с отстъпка направете списък на продуктите, от които наистина имате нужда. Търсете намаления само на посочените и потребните ви стоки. 
  • Докато сте в магазин, в който е обявена акция, придържайте се към списъка с нужните ви продукти. Не отвличайте вниманието си с артикули, които не са ви нужни, въпреки че привличат погледа ви със своите 90, 80 и 70% намаления. 
  • Научете къде и кога се провеждат редовните промо кампании. Обикновено те са част от политиката на големите вериги магазини и търговски центрове. Така например, в Кауфланд редовно можете да си напазарувате за по-дълъг период от време с отстъпката 2 за 1, а в Емаг Ловци на оферти е кампания, която ежемесечно ви предлага огромни намаления на дрехи, уреди и други важни стоки за дома. 
  • Преди да заплатите за избраните от вас продукти, уверете се, че те наистина са намалени и на изгодна цена. Някои търговци изкуствено завишават цените си, преди да пуснат своите отстъпки. По този начин по време на акция на практика ще заплатите стандартната стойност за дадена стока, а дори и по-висока. Най-добрият метод да избегнете подобен риск, е да сравнявате крайната цена с намаления с тази в останалите магазини, включително и в тези, в които също се провеждат акции. Възможно е да ви отнеме известно време, докато стигнете до най-изгодната оферта. Все пак, усилието си заслужава, нали?
  • Винаги пазарувайте с два бюджета наум. Първият включва наличните ви средства, които можете да отделите за текущи разходи. Вторият бюджет е илюзорен или стойността, до която искате да редуцирате направените от вас плащания за месеца. На всеки 30 дена сравнявайте очакванията и постигнатите резултати. Ако не сте доволни, продължавайте с усилията, включително и с търсенето на най-добрите намаления по физическите магазини и в интернет. 

С правилната нагласа, с точните сметки и най-вече с избора на надеждни магазини, в които промоциите и офертите са наистина специални и изгодни, ще можете да редуцирате семейните разходи с до 30% на месец. Според финансовите анализатори българинът е практичен и пресметлив и ако е разумен в сегашните кризисни времена, някои домакинства дори могат да си спестят до 1200 лева на година! 

⇒РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПРОМОЦИИ ОТ ЧЕРЕН ПЕТЪК 2022

⇒ВЗЕМИ УЧАСТИЕ В ИГРАТА  „Игра на SUPERSDELKA-Черен Петък 2022“

 

Радваме се да споделим всеки твой коментар

Остави коментар

Login/Register access is temporary disabled